Vertrouw op jouw proces

door | augustus 2020

Er gebeurt en verschuift zo ontzettend veel. Er wordt zoveel aangeraakt en in beweging gebracht. Zowel het oude dat ‘shift’, als diepe dromen, verlangens en innerlijk weten die in herinnering worden gebracht en geactiveerd. 

Daarbij ontwikkelt het collectieve bewustzijn: grote aantallen mensen zijn aan het ontwaken. Dit brengt verandering, verschuiving en daarmee onrust in de collectieve energieën met zich mee.

Als je gevoelig bent voor de collectieve velden, dan kan je deze onrust en de naast elkaar bestaande bewustzijnsvelden voelen / waarnemen in je eigen lichaam. Het is geen wonder dat je je soms, of vaak, wiebelig voelt en de draad even kwijt bent. Je beweegt je heen en weer tussen verschillende lagen van bewustzijn en bent het nieuwe in je lichaam, in jouw systeem aan het integreren. 

Het is groots wat er aan het gebeuren is.

Veel mensen die al wat langer ‘wakker’ zijn, ontwaken dieper voor de taak die zij ten dienste van de groei van het collectieve bewustzijn op zich hebben genomen. Om de  pas ontwakende zielen goed te kunnen begeleiden, zijn er veel richtingaanwijzers en ankerpunten van de nieuwe energie nodig. Het brengt namelijk chaos en onzekerheid als de oude wereld begint af te brokkelen of zomaar ineens wegvalt. Dan is informatie van mensen die hier al bekender mee zijn, meer ervaring hebben opgedaan en de ruimere perspectieven kunnen belichten heel erg welkom. 

Je voelt het wel als jij zo’n ankerpunt en richtingaanwijzer bent.

Heb jij je deze zomermaanden nog weer meer naar binnen gekeerd?
Was je moe en had je weinig inspiratie of puf om dingen te ondernemen?
Ook al komt er even niet zoveel uit je handen, toch is dit een hele vruchtbare periode. We worden innerlijk voorbereid om de taak van onze ziel op weer een dieper level te gaan belichamen, uitvoeren en op aarde neerzetten.

Blijf in vertrouwen wanneer je voelt dat dit allemaal voor jou de bedoeling is, maar het nog geen of weinig vorm heeft gekregen of het niet zo snel groeit als je (hoofd / ego) zou willen. Zoals altijd gebeurt het belangrijke werk eerst innerlijk, in energie. Het stappen zetten in de buitenwereld en vormgeven wordt weer makkelijker, als het daar de tijd voor is. Dat voel je vanzelf. Dan heb je weer die inspiratie, kom je in de creatiestroom, komen precies de passende mensen en informatie op je pad en ontvouwt het proces in de buitenwereld zich moeiteloos en met plezier.

Deze fase van dieper naar binnen gaan is zo nodig. Neem deze tijd zo lang als dat voor jou goed voelt.

 

Om andere mensen en de collectieve processen van dienst te kunnen zijn, is het van groot belang dat jij diep in jezelf verankerd, geaard, gecenterd bent. Als je meer mensen gaat bereiken dan je tot nog toe gewend bent, gaat er ook meer op je af komen en van je gevraagd worden. Om die taak goed te kunnen vervullen, stevig te blijven staan en in je eigen energie/licht te kunnen blijven, is die verankering belangrijk.

Dus ook al voel je dat er nieuwe, mooie, grootse dingen voor jou klaarliggen, volg de stroom en het tempo van dit moment.

Als de stappen voorwaarts er nog niet zijn en met gemak genomen kunnen worden, betekent dit automatisch dat er eerst stappen naar binnen nodig zijn, er eerst innerlijke processen doorlopen willen worden en eerst je innerlijke basis nòg steviger mag worden.

 

Hierbij een toelichting vanuit mijn eigen ervaring: ik begeleid sinds 2003 mensen individueel in mijn eigen praktijk. Al die jaren kwamen er naar het idee van mijn hoofd / ego te weinig mensen naar me toe. Ik voelde dat ik veel meer mensen mocht bereiken. Ook wat betreft geld was het een uitdaging om in vertrouwen te blijven en de lessen te kunnen zien.
Sinds 2 jaar verzorg ik nu de lichtactivaties. De laatste keer deden er ruim 700 mensen mee (!!).

Zo snel kan het opeens gaan en groeien.
Het vraagt echt om een stevige basis, zowel organisatorisch als energetisch om dit allemaal te kunnen. Achteraf gezien begrijp ik, dat die lange aanlooptijd noodzakelijk was om innerlijk vele processen te doorlopen die nodig waren om te kunnen doen wat ik nu doe. Ook al dacht ‘ik’ eerder er allang klaar voor te zijn, dit was mijn hoofd dat sprak, niet mijn hoger Zelf.

 

Vertrouw op jouw proces.
Ga naar binnen.
Zie alles wat daar te zien is.
Voel alles wat daar te voelen is.
Oefen om in vertrouwen en liefde te blijven bij alles wat je tegenkomt en wat er in je leven gebeurt.
Verbind je steeds dieper met jeZelf.
Zo bereid je je voor op wat komen gaat.
Het komt echt op precies het juiste moment.
Geef je maar over.
Geen haast, geen druk, als jij er echt klaar voor bent, volgt de rest vanzelf.

 

You are love(d)

 ♥ Lea

Is deze audio/meditatie misschien iets voor jou?

IBAN reknr. NL78 INGB 0002 9574 07
KvK: 09199936

© Lea van der Eem ~ Helder Bewustzijn

Volg mij op Facebook