Verbinden met je innerlijke licht

door | december 2017

Ooit heb jij de keuze gemaakt om je in dit leven opnieuw onder te dompelen in de aardse energieën, om jouw licht te laten bedekken door de aardse sluiers. Je hebt de keuze gemaakt om alle energieën die er op aarde zijn volledig te doorleven. Want je wist dat door de tegenovergestelde energieën te ervaren, jij besef zou krijgen van de rijkdom en de diepte van jouw energie, van jouw licht.

Je wist ook dat je in dit leven weer de mogelijkheid zou hebben om meer contact met jouw innerlijke licht te maken dan misschien eerder mogelijk is geweest.
Als jij dit leest zal je in de tijd die komen gaat steeds vaker kunnen ervaren wie jij werkelijk bent. De verbinding met jouw innerlijke kern van licht zal steviger worden. Steeds meer kan je leven vanuit jouw energie.

Hieronder geef ik uitleg over weggaan bij en je verbinden met je innerlijke licht.
Voel maar of jij je hierin herkent, of er iets in jou resoneert. Als dit zo is, zal door dit te lezen je bewustzijn en begrip verruimen en kom je weer een stapje dichter bij jezelf.

 

Voelen van je omgeving, jezelf weg-geven

Als lichtwerker en (hoog)gevoelig mens ben je gewend om je omgeving goed aan te kunnen voelen. Je hebt het vermogen om sferen, energie en gevoelens van andere mensen sterk in jezelf te kunnen ervaren. Zelfs helemaal in je eigen lichaam, alsof ze van jou zijn. Dit kan heel verwarrend voor je zijn.

Het is een mechanisme dat is ontstaan in je kindertijd. Je bent je gaan intunen op je omgeving, omdat je heel goed aan kon voelen wat er ontbrak en wat er nodig was.
Als lichtwerker wil je graag geven. Vanuit je gevoeligheid en inlevingsvermogen ben jij van jouw licht gaan geven aan je omgeving.

Door zo op je omgeving gericht te zijn, ben je echter de verbinding met jezelf kwijt geraakt. De verbinding met jouw innerlijke licht. Jij gaf jouw energie aan die mensen en plekken die dat volgens jou nodig hadden. Geven is weg-geven geworden. Daardoor is jouw licht minder helder gaan stralen.

 

Je energie terugtrekken

Op andere momenten ben je als lichtwerker en gevoelig mens geneigd om je energie terug te trekken in jezelf. Vooral wanneer het om je heen niet fijn aanvoelt. Je maakt jouw energie dan kleiner en jouw ruimte wordt krap en benauwd.
Soms kan je ook in je hoofd gaan ‘wonen’, in verhalen, oordelen of analyses. Ook dat is een vorm van je terugtrekken of ‘weggaan’.
Door traumatische ervaringen kan je zelfs helemaal uit je lichaam weggaan met je energie. De ervaring is dan te moeilijk of pijnlijk om bij aanwezig te kunnen blijven.

Energieën die over het algemeen niet fijn aanvoelen zijn bijvoorbeeld angst, uitgeoefende druk, dader- en slachtofferenergie, zwaarte, negativiteit, oordelen, boosheid, oneerlijkheid/onechtheid (oftewel incongruentie in wat iemand zegt en doet en wat jij voelt van die persoon).
Ieder mens heeft zo zijn eigen triggerpunten of gevoelige plekken. Welke energie jou het meest raakt, is afhankelijk van de ervaringen die je hebt gehad en dit en vorige levens en wat jouw thema’s zijn.

 

Meetrillen met de energie van je omgeving

Aan de ene kant kan je jouw energie dus weggeven en aan de andere kant kan je jezelf terugtrekken. In beide gevallen komen er in jezelf leegtes, plekken waar jij niet gevuld bent met jouw energie. Daardoor kan de energie uit je omgeving zo bij je naar binnen stromen in de vorm van ideeën, overtuigingen, (beperkte) waarheden en gevoelens. Net zoals lucht van een hoge- naar een lagedrukgebied stroomt. Met energie is het precies hetzelfde.

Vaak gebeurt dit, zonder dat jij je dit bewust bent, want je bent immers weggegaan met jouw energie en dus ook met jouw bewustzijn. Zonder dat je precies voelt hoe dit werkt, ga je meetrillen op de energiefrequentie van je omgeving.

Soms is dit meetrillen met de energiefrequentie van de mensen om je heen juist wel bewust gebeurd. Omdat je misschien niet anders wilde zijn, maar aansluiting wilde hebben bij de mensen om je heen en er graag bij wilde horen. Op den duur kan dit nogal wat verwarring hebben veroorzaakt over wie jij diep van binnen bent.

 

Vorige levens

Het weggaan bij en je terugtrekken van je eigen licht heeft ook te maken met de ervaringen die je in vorige levens hebt gehad. Ieder van ons lichtwerkers, heeft levens geleid waarin het letterlijk niet veilig was om jezelf, met al jouw licht, te laten zien. Levens waarin je bent verstoten, gemarteld, gevangen genomen of gedood en bent ont-kracht. De mensen om je heen waren bang voor jouw anders zijn, voor jouw kracht en licht en jouw vernieuwende ideeën. De ervaringen uit deze levens en de gevoelens van onveiligheid die daarbij horen, dragen we nog altijd met ons mee. (meer hierover lees je in de blog ‘Helen van angst meegenomen uit vorige levens’).

 

Verbinden met je innerlijke licht

In dit leven mogen oude wonden uit vorige levens worden geheeld. Niet langer is het de bedoeling dat jij je aanpast aan je omgeving en je laat leiden door angst.

Nu, in deze tijd, mag jij je weer af gaan stemmen op jouw innerlijke licht. Je mag jezelf leren kennen in wie jij werkelijk bent, in de diepste diepten van jou wezen. Je mag ontdekken hoe je vanuit de verbinding met jouw innerlijke bron je leven kan leiden en in de wereld kan staan.
Je trilt dan niet meer mee met de energiefrequenties om je heen, maar in jouw eigen frequentie. Je geeft jezelf niet meer weg en trekt je niet meer terug, maar bent aanwezig in jezelf, in jouw kern. Je bent verankerd in je lichaam en verbonden met de aarde.

Dat is de taak van de lichtwerkers. Om te leren helemaal aanwezig te zijn met jouw energie. Aanwezig IN jouw lichaam, in je hart, in je buik, in je benen en voeten.

Sommige mensen zijn nog geneigd om bij contact maken met “het licht” uit te reiken naar boven of buiten zichzelf. Maar het licht zit (ook) in jou, diep in je buik. Dat is de plek waar jij dient te zijn, als je verbinding wil maken met jouw licht.

We hoeven niet meer ons best te doen dit licht te verspreiden of weg te geven of de mensen om ons heen te veranderen. Nee, gewoon zijn wie we zijn is genoeg.

 

Onderscheidingsvermogen

Als jij dit leest, ben je steeds meer aan het ontdekken wie je echt bent. Je herkent meer van de stukken die je ooit vanuit je omgeving tot je hebt genomen en die eigenlijk helemaal niet bij je passen. Stapje voor stapje ben jij al aan het loslaten wat niet van jou is. Dit noemen we persoonlijke ont-wikkeling. Je haalt laagje voor laagje de onechte lagen van je af. Daardoor kom je dichter bij jezelf en bij de energie die jij in wezen bent. Steeds een laagje dieper.

Je mag jouw onderscheidingsvermogen, over wie jij wel en niet bent, nog sterker gaan ontwikkelen en vooral meer leren vertrouwen. Want het vertrouwen op jouw gevoel is vaak ondermijnd door de ervaringen die je hebt opgedaan. Veel helderder nog mag jij leren zijn in het onderscheid maken tussen energieën die werkelijk bij jou horen en wat niet (meer) bij jou past. Nog meer mag jij alle energie, in de vorm van gevoelens, gedachten en overtuigingen, die jij met je mee bent gaan dragen, maar die niet echt van jou zijn, loslaten.

Als je niet zo goed weet wat wel of niet bij jou hoort, dan kan je heel eenvoudig gezegd, deze regel gebruiken:

Alles wat fijn, licht, helder, vrij, ruimtelijk en vol vertrouwen voelt, dat ben jij.
Alles wat zwaar, troebel, angstig en beperkend voelt, dat hoort niet bij jou.

 

Het is een proces

Wanneer de verbinding met je eigen licht nog pril is, word je er nog makkelijk bij vandaan getrokken. Maar hoe meer jij je herinnert wie jij werkelijk bent en hoe steviger de verbinding met jouw licht is, hoe minder je mee zal gaan in de trekkracht van de oude en minder bewuste energieën.

Op sommige momenten kan je jezelf en je eigen licht beter of sterker voelen. Op andere momenten ben je de verbinding weer helemaal kwijt. Ook als je al heel veel stappen hebt gezet in jouw groei naar meer bewustzijn, word je hier mee geconfronteerd. Je denkt dan misschien dat je weer stappen achteruit hebt gezet of dat je nog niet zo ver bent als je dacht te zijn. Maar het is gewoon onderdeel van het proces, onderdeel van jouw ontdekkingsreis als lichtwezen op aarde.

Elke keer dat jij jezelf kwijt raakt, word je gewezen op die plekken in jouw energiesysteem, waar jij nog niet of niet helemaal gevuld bent met jouw licht. Dat is geen veroordeling, je doet niets fout. Het is meer een uitnodiging. Je mag je bewust worden waar jouw energie meer naartoe mag gaan in jezelf. Want zolang jij je niet bewust bent van jouw leegtes, kan je ze ook niet vullen. Door je wel bewust te worden, stroomt jouw aandacht en energie er naartoe en komt ook daar jouw energie, jouw licht. Want alles wat in jouw bewustzijn komt en wat je liefdevolle aandacht geeft, komt in het licht.

Dit is niet een kwestie van één keer energie sturen en klaar, opgelost, zoals wij soms geneigd zijn om te willen. Op aarde hebben sommige dingen nou eenmaal wat meer tijd nodig. Het is een proces, van je telkens een laagje meer verdiepen in jezelf.

Laat je niet ontmoedigen! Hou vertrouwen! Je doet het goed. Dit mag je jezelf laten weten, telkens opnieuw. Juist op die momenten dat het moeilijk is, je onzeker raakt en je wel wat steun en liefde kan gebruiken.

 

 ♥ Lea

Is deze audio/meditatie misschien iets voor jou?

IBAN reknr. NL78 INGB 0002 9574 07
KvK: 09199936

© Lea van der Eem ~ Helder Bewustzijn

Volg mij op Facebook