Verantwoordelijkheid nemen voor je leven geeft vrijheid

door | februari 2020

In je systeem ligt veel oude energie opgeslagen, overgenomen van je omgeving, meegenomen uit vorige levens, overgedragen in familielijnen en verbonden met collectieve velden.

Zolang deze energieën onbewust zijn, beïnvloeden ze je gedachten, gevoelens, keuzes en de stappen die je zet.

Deze oude energie maakt dat je afgehouden wordt bij wie je in wezen bent. Je denkt dat jij je leven leeft, maar in feite word je bepaald door oude energieën, trauma’s, angsten, beperkende overtuigingen en gedachten en ben je onvrij.

Een van de thema’s of lessen die je doorloopt tijdens je overgang naar de nieuwe tijd is die van slachtofferschap, je afhankelijk voelen van je omstandigheden en de ‘schuld’ van ‘problemen’ neerleggen bij de buitenwereld, naar voelen dat jij in beheer bent van jouw leven.

 

Verantwoordelijkheid in de oude energie is zwaar

Verantwoordelijkheid in de oude energie heeft een beladen betekenis en is gekoppeld aan het dragen van zware lasten, verantwoordelijkheid dragen voor anderen, hard werken en doen voor anderen ten koste van jezelf.

Je mag je bewustzijn laten groeien en deze oude energie vrij laten, waardoor je de verbinding met jeZelf, je ziel, je bron, je wezen of welke woorden je daar ook aan wilt geven, kan verdiepen.

Er heerst nog veel oude energie in dit thema, zowel in jezelf als de mensen in je omgeving. Dit is een omvangrijk proces en het vraagt veel helderheid en bewustzijn om dit op te helderen en vrij te maken.

Vaak zullen de mensen in je omgeving jou bij het oude willen houden. Maar jij bent de pionier, de brenger van vernieuwing, licht en bewustzijn. Het is aan jou om je niet meer mee te laten trekken de oude energie in, maar om stevig te staan en de nieuwe energie in jezelf te verankeren.

 

Licht en vrijheid in de nieuwe energie

In de nieuwe energie hoef je niet meer te dragen voor anderen. Je mag je vrij maken van alles wat zwaar en belastend aanvoelt. Door geen verantwoordelijkheid meer mee te sjouwen die niet bij jou hoort, wordt het lichter en ontstaat er vrijheid. Niet alleen in jou, maar voor iedereen.

Wat dat precies is en hoe dat werkt in het dagelijkse leven, is een ontdekkingsreis die jij mag maken. Wat is bijvoorbeeld wel of niet jouw verantwoordelijkheid in je taak als ouder voor je kind? Of als kind van ouder wordende ouders? Of in relaties en vriendschappen? Regelmatig zit er karma in relaties, zijn energieën verweven en is er veel uit elkaar te trekken, op te helderen en los te maken.

Alleen jij kan bepalen wat wel en niet als jouw verantwoordelijkheid voelt. In het algemeen zou je kunnen zeggen: dat wat zwaar, als verplichting en onvrij aanvoelt of waar je probeert te voldoen aan de verwachtingen van anderen, is niet jouw verantwoordelijkheid. Dan word je (onbewust) voor het karretje van die ander gespannen.

Wanneer jij vanuit liefde en vrijheid wil geven of iets voor de ander wil doen, wat jou niets kost en vooral een fijn gevoel geeft, voor jullie allebei, dan lijkt het te kloppen. 

 

Perspectief van de ziel

Vanuit het perspectief van de ziel heb jij gekozen voor de ouders waarbij je bent opgegroeid, ervaringen die je hebt opgedaan, situaties en omstandigheden in je leven, relaties, enzovoorts. Alles en iedereen heeft een rol op het pad van jouw bewustzijnsgroei.

Door je hiervan bewust te worden en verantwoordelijkheid te nemen voor ALLES, maak je jezelf vrij. Je bent niet langer afhankelijk van of het slachtoffer van je omstandigheden. Het is jouw pad om te leren van alles wat jouw leven je aanbiedt en het goud hierin te zien, hoe moeilijk of complex die lessen soms ook zijn. 

 

Vrij van de oude energie

Vanuit je ware Zelf bestaan er geen schuld, schaamte, oordelen, daders of slachtoffers meer. Geen machteloosheid of afhankelijkheid.  Je wordt niet meer bepaald door familiepatronen, overgedragen energie en opvattingen, enzovoort.

Vanuit jeZelf ben jij verantwoordelijk voor wat je voelt, denkt, wilt, de keuzes die je maakt en de stappen die je wel of niet zet.

Als jij helemaal leeft vanuit je ware Zelf, jouw wezen of innerlijke goddelijke bron, dan ben je vrij…

 

 ♥ Lea

Is deze audio/meditatie misschien iets voor jou?

IBAN reknr. NL78 INGB 0002 9574 07
KvK: 09199936

© Lea van der Eem ~ Helder Bewustzijn

Volg mij op Facebook