Transformeren van diepe oude lagen

door | augustus 2019

Het is een pittige tijd voor degenen onder ons die de taak hebben om oude energie op diepe lagen te doorvoelen en los te laten.

Diepe en pijnlijke stukken worden aangeraakt. Het kan soms voelen alsof je van top tot teen door elkaar wordt geschud en binnenstebuiten gekeerd. Onverwacht verdriet komt regelmatig naar buiten. Het is een groot en omvangrijk proces.

Het blijft belangrijk om elke keer opnieuw ‘uit te tunen’ en je te herinneren dat dit niet alleen een persoonlijk proces is. Je bent zo gewend om dat wat jij voelt persoonlijk te nemen. Maar daarmee maak je jezelf kleiner dan je bent.

Want nog steeds heerst het idee dat je niet goed bezig bent, als je geconfronteerd wordt met gevoelens als onzekerheid, verdriet, pijn en angst. Dat is een oud patroon, dat we samen mogen herkennen en loslaten.

Daarvoor in de plaats mogen we een nieuwe waarheid omarmen: jij hebt juist de moedige taak op je genomen om deze gevoelens niet uit de weg te gaan, maar om je te laten raken, het aan te gaan, los te maken en te transformeren.

Dit doe je niet alleen voor nu, in dit leven, maar over de tijdlijnen heen ook voor andere levens.
Je doet dit niet alleen voor jezelf, maar bent verbonden met karmische (familie) velden en collectieve pijnvelden. Je staat niet los van alles, maar bent verbonden met het grotere geheel, door tijd en ruimte heen.

Door het voelen van de angst en de pijn word je weer even de oude velden ingetrokken. Schrik hier niet van en veroordeel jezelf er niet om. Het is onderdeel van het proces en dient een doel wat je op dit moment nog niet kent.

Je mag het door jou heen laten stromen, zonder dat jij er in of er in mee hoeft te gaan. Je mag uit de verhalen, analyses en oplossingen blijven, terwijl je zo bewust en aanwezig mogelijk in je lichaam bent. Al valt dat soms niet mee in de intensiteit.

Er komt een moment dat je ‘er doorheen’ bent. Je hebt getransformeerd, kan je weer losmaken en hebt opgeruimd. Het is weer licht, schoon en fris. Er komt helderheid over wat je precies hebt gedaan en welke stappen je weer vooruit kan nemen. Met hernieuwde kracht en inzichten kan je je pad vervolgen. Ga maar met de stroom mee, die tijd komt vanzelf weer.

Er wordt van je gehouden tijdens ELK gevoel dat je doormaakt.
Oneindig veel meer dan je misschien toe kan laten om te beseffen. Je wordt ondersteund en begeleid.

Niet omdat je klein of zielig bent of omdat je het niet kan, maar om je te herinneren aan je innerlijke kracht.
Die je nodig hebt bij de uitdagende weg die je aflegt, waarbij alle steun vanaf de zijlijn welkom is.

 

 ♥ Lea

Is deze audio/meditatie misschien iets voor jou?

IBAN reknr. NL78 INGB 0002 9574 07
KvK: 09199936

© Lea van der Eem ~ Helder Bewustzijn

Volg mij op Facebook