Poort naar nieuw bewustzijn

door | juni 2020

Update maart 2021: Dit artikel is al eerder geschreven, maar je kan ervan uitgaan dat het actueel is voor jou en dat je er waardevolle informatie uit kan halen, op het moment dat jij dit onder ogen krijgt. 

Er zijn de afgelopen weken diepe lagen aangeraakt en losgemaakt. Veel oude energie is naar boven gekomen; verdriet, pijn, gemis, zwaarte. Dit werd ondersteund door de vele planeten die retrograde lopen en die je bij jezelf naar binnen brengen. Als je dieper gaat, ga je intenser voelen en komt dat in je bewustzijn, wat je ‘mist’ of laat liggen als je op een laag daarboven blijft.

Het is altijd weer moeilijk als je door diepe pijn en verdriet heen gaat en toch is het van belang om de meest weggestopte energieën aan te raken om ook daar licht te schijnen en zo heling te brengen.

Ook de energie van deze eclips-periode (maan-eclips op 5 juni, zon-eclips op 21 juni en weer een maan-eclips op 5 juli) maakt dat de onderste stenen boven komen.

Deze eerste weken van het eclips-seizoen werden we voorbereid op het poortweekend van 20 & 21 juni.

Daarom heb je zoveel pijn gevoeld.
Daarom heb je zoveel tranen gehuild en verdriet vrijgelaten.
Daarom kwamen wéér (!!) die oude moeilijke stukken, gevoelens, situaties en confrontaties langs: Het wilde er allemaal uit om jou zo ‘schoon’ en helder mogelijk door de poort naar weer een nieuwe fase te laten gaan.

Op zaterdag 20 juni is de solstice, de dag van het jaar met het langste licht. Een dag waarin de sluiers dun zijn en je toegang kan krijgen tot verhoogd bewustzijn, als je hier open voor bent en ruimte maakt.

Op zondag 21 juni is de nieuwe maan met zonsverduistering (zon-eclips). Op het moment van deze verduistering staan de zon, de maan en de aarde in rechte lijn met elkaar. De maan schuift tussen de aarde en de zon in en door de positie van de maan dit keer, blijft er een cirkel van licht te zien. Deze uitlijning zorgt voor krachtige energie.

De energieën van de solstice en de ringvormige zon-eclips versterken elkaar waanzinnig en vormen een kosmische energiepoort: een doorgang naar een nieuwe fase in bewustzijn, zowel individueel als collectief.

Een grote shift brengt je naar een nieuw bereik van energie-frequenties. Groeien in bewustzijn en het ophogen van de frequenties die je in je lichaam kan bevatten, gaat niet in één stijgende lijn. Je verschuift van bandbreedte en hebt daarbinnen toegang tot een bepaald bereik. Als je ‘nieuw’ binnenkomt in een bandbreedte, krijg je de mogelijkheid om binnen het bereik van dit gebied je frequentie omhoog te brengen. Regelmatig verschuif je in frequentie op en neer.

Heb je de lessen in een bepaald bereik geleerd en leer je de energieën met hogere trillingen in je lichaam te bevatten, dan kan je lagere trillingen achter je gaan laten. Sommige energieën die je eerder bij je droeg passen niet, resoneren niet, met wat komen gaat en kunnen dus niet mee naar de volgende fase. Oude, of verdichte, energieën kan je laten gaan om je energie steeds zuiverder te laten worden en naar een hogere frequentie te brengen.
Ben je ‘klaar’ in een bepaalde bandbreedte, dan verschuif je naar de volgende.

De energiepoort van dit weekend opent de toegang tot de volgende bandbreedte aan trillingsfrequenties, naar nieuw bewustzijn.

Waarschijnlijk heb je de afgelopen weken ook al ervaringen en gevoelens gehad waarnaar je lang hebt verlangd, waarvan je hebt gedroomd en waar je graag meer van wil. Dat is wat wèl helemaal resoneert met de energie van de nieuwe fase en was alvast een voorproefje van wat gaat zijn.

De energie van de huidige en de nieuwe fase liep wat door elkaar: intense pijn en diepe liefde konden naast elkaar bestaan.

Je verlangens naar hoe je het diep van binnen wèl wil zijn wakker gekust en aangewakkerd. Je zou ook kunnen zeggen dat deze verlangens herinneringen zijn aan de energie van ‘thuis’, die jou van binnen uit motiveren om telkens verder te groeien in bewustzijn en door de moeilijke fases heen te gaan. Ze zijn voeding, brandstof, om de nieuwe energie op aarde vorm te geven.

Alles wat er gebeurt, ook de voor het ego moeilijke dingen, wordt zorgvuldig geleid en begeleid door de lichtwereld.

Het hele universum werkt samen om jou bij de juiste mensen, plekken en situaties te brengen die precies dat in jou aanraken wat nodig is om jou naar het volgend level te brengen. Samen worden we geleid naar steeds meer licht en bewustzijn.

Stel je maar open voor al het moois dat voor jou klaar ligt.
Vertrouw erop dat je diepste verlangens en mooiste dromen waar worden…

 ♥ Lea

Is deze audio/meditatie misschien iets voor jou?

IBAN reknr. NL78 INGB 0002 9574 07
KvK: 09199936

© Lea van der Eem ~ Helder Bewustzijn

Volg mij op Facebook