Moeders: Loskomen uit de oude energie, leven vanuit jeZelf

door | maart 2019

Op vele gebieden in ons leven ontwikkelen we ons en groeien in bewustzijn. We zetten grote en kleine stappen op het gebied van werk, geld, relaties en eigenwaarde. Het wordt steeds lichter.

Ik merk dat ik in mijn leven als moeder (ik heb drie dochters van 12, 12 en 16) nog het meest vastzit in de oude energie. Ondanks alle groei die ik doormaak en alle stappen die ik zet op andere gebieden, voel ik mij als moeder regelmatig klein, onzeker, gevangen, zwaar, niet gezien, is mijn licht gedimd en ervaar ik onmacht om iets te kunnen veranderen (= slachtofferenergie).

 

Wat is hier aan de hand?

De meeste lichtwerkers groeien, vanwege de daar te leren lessen, op in gezinnen met veel donkere energie. Gezinnen dus waar werkelijke liefde ontbreekt.

Vanuit de lijn van de moeder, de vrouwenlijn, wordt regelmatig veel ‘verdichte’, zware en vertroebelde energie doorgegeven. Ook rondom het moeder-zijn.
Als je als kind opgroeit, neem je in eerste instantie ‘waarheid’, normen en energie over van je omgeving, jouw gezin.
Tot het moment dat je wakker wordt, ontwaakt, je los gaat maken uit het oude en je eigen waarheid gaat vormen.

 

Diepe sporen rondom thema moeder-zijn

Rondom het thema moeder-zijn liggen nog veel oude programmeringen opgeslagen. Met diepe sporen, gelegd door vele vrouwen èn mannen voor ons. Ondanks al het innerlijke werk dat wij hebben verricht, dragen wij hier nog meer van mee, dan wij ons vaak bewust zijn.

Het idee eerst voor anderen te moeten zorgen, meegaand en flexibel moeten zijn, een goede moeder willen zijn, denken altijd beschikbaar te moeten zijn, je best doen, teveel geven, je grenzen over laten gaan, gevoelens van onzekerheid, slachtofferschap en schuld zijn thema’s die elke gevoelige moeder wel kent.

Deze patronen dienen zich telkens weer aan, op steeds diepere lagen.

 

Doorbreken van oude patronen

We leven in een tijd waarin alle oude waarheden en patronen in ons bewustzijn komen. Steeds meer zien wij door de sluiers heen en krijgen de mogelijkheid door onze eigen ogen te kijken, vanuit verbinding met een hogere waarheid en een ruimer bewustzijn.

Ook de oude energie die nog verbonden is aan moeder-zijn, energie die ons beperkt, klein en gevangen houdt, en die diep in onze cellen en energie ligt opgeslagen, mag worden opgeruimd. We mogen loskomen uit die oude patronen. Alles wat ons niet langer dient en wat niet past binnen onze hogere waarheid, mag worden losgelaten.

 

Doorbreken slachtofferenergie

Wat hier het meest tricky is, is de slachtofferenergie. Die maakt dat je snel teruggrijpt naar: “Ik kan het niet. Het is zo moeilijk. Ik heb het zo zwaar. Ik heb al zo veel gedaan. Ik ben zo moe. Er is mij zoveel onrecht aangedaan.” Je kent dat vast wel bij vrouwen in je omgeving en ook in jezelf. Slachtofferenergie is je slachtoffer voelen van de omstandigheden, je omgeving verantwoordelijk maken voor wat jij voelt en je niet bij machte voelen om iets te veranderen.

Het is tijd om je bewustzijn op deze slachtofferenergie te vergroten. Door er niet meer in te gaan, je te realiseren dat het gewoon een energie is die jij met je meedraagt, maar dat het niet is wie jij bent, kan je je los gaan maken en weer in je eigen kracht komen.

Al dat losmaken en doorbreken gaat stapje voor stapje, steeds een laagje dieper.
Het is een proces waar we geduld mee mogen hebben.

 

Bewustzijn is de basis van alle groei

Het is voor mij mooi om te merken dat simpelweg doordat dit thema in mijn aandacht is, ik dit artikel schrijf en de healing aan het voorbereiden ben, er iets verandert in mijn energie. Ik ervaar meer licht als moeder, het contact met mijn dochters is veranderd en ik voel weer kracht en vertrouwen dat ik ook in deze situatie mijn lessen kan leren en kan groeien.

 

Moeder in de nieuwe tijd

Door het loslaten van het oude, komt er ruimte om nieuwe wegen te ontdekken èn bewandelen als moeder. Nieuwe waarheden en energie rondom moeder-zijn mogen geactiveerd worden. Waarheden met een ruimer bewustzijn en meer licht, liefde, ruimte, vrijheid en vertrouwen bevattend.

In de nieuwe tijd mogen we onszelf zijn, met al ons licht, ook als moeder!

Samen ontdekken we, gewoon door het te doen, wat dit inhoudt en betekent.

 ♥ Lea

Is deze audio/meditatie misschien iets voor jou?

IBAN reknr. NL78 INGB 0002 9574 07
KvK: 09199936

© Lea van der Eem ~ Helder Bewustzijn

Volg mij op Facebook