Loslaten van mensen die je lief zijn tijdens je groeiproces

door | maart 2019

Tijdens je proces van innerlijke groei zal je merken dat er mensen zijn met wie je lang al lang samen oploopt, die niet meer lijken te passen bij wie jij nu bent. Bij veel mensen rijst de vraag of het tijd is om een bepaalde persoon los te laten en afscheid te nemen of dat er in deze relatie nog iets ‘te doen’ of leren valt.

  

Verliezen van de verbinding

Als je wakker aan het worden bent, maak jij een ontwikkeling door. Je groeit, maakt keuzes en bepaalt de richting welke jij uit wil. Je partner, vriend(in) of familielid met wie jij lang in verbinding bent geweest, maakt vaak niet hetzelfde proces door als jij. Zij maken andere keuzes en kiezen een ander pad.

Vaak voelt de weg die jij bent ingeslagen zo als de juiste voor jou, dat je je bijna niet voor kan stellen dat die ander, die jij al zo lang en goed kent en met wie jij zoveel hebt gedeeld, een andere richting kiest.
Toch merk je steeds vaker dat jullie niet meer op dezelfde lijn zitten. Jullie energieën lijken niet meer op elkaar aan te sluiten. Je vindt niet meer de connectie en het begrip voor elkaar, die er eerder zo vanzelfsprekend was. Het kan lijken of jullie in een andere wereld leven en dat is in feite ook zo: jullie leven in een andere dimensie, in een andere energie en waarheid, waardoor jullie elkaar niet of minder goed kunnen ‘bereiken’.

 

Tegen de stroom in

Meestal merk je dat tijd met deze persoon doorbrengen jou energie gaat kosten.
In plaats van dat het contact jou iets geeft in de vorm van inspiratie of voeding, maakt het je moe.
In plaats van dat het je dichter bij jezelf brengt, merk je achteraf dat je verder bij jezelf vandaan bent gekomen en dat je hersteltijd nodig hebt om deze verbinding weer te kunnen maken.
In plaats van dat het je plezier geeft om tijd met deze persoon door te brengen, merk je achteraf dat je aan het piekeren bent over wat er toch aan de hand is of waarom het zo complex is geworden.
Het zijn allemaal signalen dat je tegen de stroom in aan het zwemmen bent en iets vast probeert te houden dat er niet meer is.

Ondanks dit alles, voel je nog net zoveel liefde voor deze persoon als eerder, daar is niets aan veranderd.

Het is soms moeilijk om de waarheid onder ogen te zien.

Het is soms moeilijk om los te laten wat je lief is.

 

Weer verbinden met jezelf

Toch gaat ons transformatieproces over het verdiepen van de verbinding met onszelf. Dit proces gaat over loslaten wat niet van jou is en wat niet bij jou past, zodat je steeds meer in jouw ware essentie komt. Alle ruis mag eruit.

Iemand die jou steunt in jouw proces, jou voeding en inspiratie geeft, die op hetzelfde spoor zit en dezelfde richting uit wil als jij, past bij jou. Als deze elementen ontbreken, is er geen goede ‘match’.

Uiteindelijk wil je mensen om je heen met wie je echt samen kan groeien.

 

Hoe kan je omgaan met deze verwijdering?

Je mag bij jezelf naar binnen gaan en voelen op een diepere laag:
Wat raakt deze persoon, of hoe het tussen ons is, in mij?
Wat wordt er geraakt aan oud zeer?
Waar word ik getriggerd in oude patronen?
Wanneer gedraag ik me nog vanuit de oude energie en handel ik zoals ik denk dat het ‘hoort’?

Ook kan het zijn dat er nog karmische banden tussen jullie zijn, door onafgewerkte stukken uit vorige levens. Vaak is het in zo’n geval de bedoeling de les die is achtergebleven uit een vorig leven alsnog te kunnen leren om daarna deze persoon los te laten. Een karmische verbinding is over het algemeen niet op liefde en vrijheid, de energie van de nieuwe tijd, gebaseerd.

Hoe dan ook is in al deze gevallen meestal eerst nog te verdiepen in jezelf en innerlijk opschoonwerk te doen.

 

Loslaten in liefde

Door je te focussen op de verbinding met jezelf, jouw hart en buik en de liefde voor en in jezelf te vergroten, wijst zich vanzelf hoe het zich tussen jou en die persoon ontwikkelt. Je hoeft niet meer vanuit je hoofd te bedenken hoe je dit aan moet pakken. Er komt een moment dat je diep van binnen weet en voelt hoe het precies zit en van daaruit ontstaat de te nemen stap vanzelf.

Als al het innerlijke werk is gedaan, alle lessen zijn geleerd en jullie (energieën) sluiten niet goed meer op elkaar aan, jullie zijn geen bron van voeding, inspiratie, heling en groei meer voor elkaar, dan zal je vanzelf in liefde voor jezelf en de ander, los kunnen laten…

 

 ♥ Lea

Is deze audio/meditatie misschien iets voor jou?

IBAN reknr. NL78 INGB 0002 9574 07
KvK: 09199936

© Lea van der Eem ~ Helder Bewustzijn

Volg mij op Facebook