Lessen in helen van Familiekarma

door | augustus 2018

In Je familiekarma laten stoppen bij jou’ kan je lezen wat familiekarma is. Daar wordt ook duidelijk dat je niet het karma voor je hele familie hoeft te helen, maar het wel bij jou kan laten stoppen.

Hieronder vind je de algemene lessen voor het helen van je familiekarma die ik uit mijn eigen leven en uit ervaringen van cliënten heb gefilterd.

Deze lessen worden niet stapsgewijs of chronologisch doorlopen. Over het algemeen word je vanzelf door het leven langs deze lessen geleid. Soms heb je een tijdje de focus op één les en soms op meerdere tegelijk.

Ik benoem ze hier omdat het jou kan ondersteunen om meer helderheid te krijgen in je eigen ervaringen. Ook kan het richting geven bij het plaatsen van jouw intenties voor verdere groei.

 

Kijken zonder oordeel

Het is normaal dat je een fase doormaakt waarin je boos bent op een van je ouders, op allebei of op een ander familielid. Je maakt hen verantwoordelijk voor jouw gemis, pijn en verdriet.

Leren kijken zonder oordeel is het moeilijkste daar waar je de meeste pijn ervaart. In je familiekarma zit vaak veel pijn geworteld. Het vraagt dus veel aanwezigheid en bewustzijn om zonder oordeel te kunnen zien wat er in jouw familie is gebeurd.

Kijken zonder oordeel is een belangrijke levensles die bijdraagt aan de heling van familiekarma.

 

Omgaan met emoties

In sommige familie worden emoties in de koelkast gezet.

In andere families worden emoties juist gedramatiseerd en naar buiten geprojecteerd. In beide gevallen ontbreekt er een veilige basis zodat emoties in warmte en liefde doorvoeld kunnen worden.

Tijdens je transformatieproces komen veel emoties naar boven. Deze dienen allemaal met liefde en aandacht omringd te worden en hebben stevigheid en aarding nodig.

Elke keer als jij bewust de keuze kan maken om niet meer in het oude (emoties in drama of in de koelkast) mee te gaan, maar bij jezelf aanwezig te zijn, word jij een stukje heler en krachtiger. Met je voeten stevig op de grond, bewust van je ademhaling, aanwezig in jouw lichaam en gevuld met jouw energie.

De oude energieën van je familiekarma verliezen dan stapje voor stapje hun trekkracht; het familiekarma wordt geheeld.

 

Vertrouwen op jouw waarheid

Door het groeien van jouw bewustzijn, heb je de mogelijkheid om je losser te maken van de ideeën en zienswijzen van jouw familie. De ‘waarheden’ van jouw familie die jij onbewust hebt overgenomen, kan je nu met andere ogen gaan bekijken en filteren. Vanuit verbinding met jezelf, jouw voelen, innerlijk weten en intuïtie ga je je eigen waarheid ontdekken.

Lichtwerkers zijn pioniers met vernieuwende ideeën en zienswijzen. Ze zijn vaak anders dan hun familieleden. Omdat het voor veel lichtwerkers een les is om voor hun eigen waarheid op te komen en daarop te vertrouwen, groeien zij vaak op in families waarin het hebben van een andere zienswijze niet wordt bekrachtigd. Het vraagt daardoor extra veel moed, kracht en doorzettingsvermogen om helemaal je eigen waarheid te volgen. Deze les is geworteld in ervaringen in vele vorige levens.

Door op je eigen waarheid te vertrouwen, laat je de familiewaarheden die gebaseerd zijn op angst of andere energieën met een lage trillingsfrequentie los. Ook zo heel jij jouw familiekarma.

  

Aanwezig zijn

Tijdens je kinderjaren en ook nog later heb jij, als gevoelig mens, de energie die er was in jouw omgeving overgenomen. Zo heb je die energie helemaal van binnenuit kunnen ervaren en daarmee heel goed leren kennen. Om die energie zo goed te kunnen integreren en eigen maken, heb je delen van jezelf op moeten geven. Je bent met jouw energie ‘weggegaan’.

Om je familiekarma, de energie die al generaties lang is doorgegeven en zo diep is geworteld, te kunnen stoppen en helen is er gevraagd dat jij ER BENT. Dat jij blijft, helemaal aanwezig in jouw lichaam. Jij kan je familiekarma (voor jou) stoppen door er te ZIJN met jouw energie en licht.

Dat klinkt heel eenvoudig en dat is het in feite ook, maar vraagt veel bewustzijn. Elke dag, elke seconde opnieuw.

 

Je lessen herkennen geeft kracht

Steeds meer mag je kijken naar alle ervaringen die je in jouw leven hebt opgedaan als lesstof en oefensituaties. Je mag de lessen gaan zien die jij in de energie en thema’s van jouw familie hebt doorlopen. Dan kan je door alle narigheid die zich heeft gepresenteerd heen kijken en jouw ervaringen terugbrengen naar de eenvoudigste vorm: het zijn lessen in liefde.

Als jij echt al jouw lessen hebt herkend dan is het goud eruit gehaald en worden de shit en ellende als vanzelf loslaten. Dan ben je niet langer onmachtig en slachtoffer van alles wat jou is overkomen, maar kom je in je kracht.

In je kracht zijn is enorm helend en stopt het familiekarma voor jou.

 

Onderscheidingsvermogen en grenzen

Samen met je bewustzijn groeien ook je helderheid en onderscheidingsvermogen. Steeds meer mag jij daarvan gebruik maken: welke energie die in jouw familie wordt gedragen, voelt voor jou fijn/goed en passend bij wie jij in wezen bent en welke energie niet?

Vanuit helder voelen, weten, begrijpen en verbinding met jezelf mag jij onderscheid maken tussen energie die jij wel en niet in jezelf toelaat.

Je mag grenzen stellen en ‘nee’ zeggen tegen dat wat niet goed voor jou is en wat niet goed voelt.

Die grens hoef je niet buiten jezelf neer te zetten, zoals eerder wel werd geleerd in visualisatieoefeningen. Als jij vanuit verbinding met jouw innerlijke bron aanwezig bent, stevig verankerd in jezelf, ben jij gevuld van binnenuit. Die grens hoef je dan niet meer te ‘maken’, maar ontstaat op natuurlijk wijze door jouw uitstraling.

Je mag dus ‘nee’ voelen tegen de energie in jouw familie. Dat hoeft geen nee te zijn tegen familieleden als persoon, maar wel tegen de energie die zij met zich meedragen. Nee tegen onbewuste energieën als oordelen, angst, machtsmisbruik, slachtofferschap, schuld, enzovoorts.

Vertrouwen op jouw onderscheidingsvermogen en natuurlijke grenzen, laat het familiekarma stoppen bij jou.

 

Jij bent liefde

Familiekarma stopt bij jou wanneer jij zo gevuld bent met jezelf, met jouw eigen energie en licht, dat er geen ruimte meer is voor de oude, onbewuste energie die al zo lang door jouw familie en jou als ziel, is meegedragen.

Als jij in liefde bent met jezelf en je daar niet meer vandaan laat trekken door herinneringen, gebeurtenissen, andere mensen, emoties of je hoofd, is jouw familiekarma geheeld.

Alle lessen die onderdeel zijn van het helen van familiekarma lopen gelijk op met het proces van helen van jezelf. Deze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hoe meer lessen jij leert, des te heler jij bent en des te minder onbewuste energieën van je familie jij mee hoeft te dragen.

Heling op alle gebieden in je leven gaat op dezelfde wijze:

Je herinneren wie je bent: JIJ BENT LIEFDE.

 ♥ Lea

Is deze audio/meditatie misschien iets voor jou?

IBAN reknr. NL78 INGB 0002 9574 07
KvK: 09199936

© Lea van der Eem ~ Helder Bewustzijn

Volg mij op Facebook