Intense shifts

door | juni 2020

Laag na laag laten brengen we licht en bewustzijn in de oude energie, energie die niet matcht met de energietrillingen van de nieuwe wereld die we samen aan het creëren zijn. 

Op sommige momenten voel je je licht en stromend. Meestal na een periode van dieper in jezelf gaan, verwerken en transformeren van die oude, verdichte lagen. Je bent dan even ‘vrij’ van het zware energiewerk en kan uitrusten en genieten.

Op andere momenten wordt aan jou gevraagd om mee te gaan naar en door de volgende verdichte energie-laag. Je voelt dit als gevoelens, energie of plekken in je lijf die zwaar, moeilijk, gespannen, gesloten of gewoon niet fijn aanvoelen.

 

Vanuit het oude zou je hiernaar kijken met je hoofd:

Wat is er aan de hand?
Waar komt dit door (oorzaak zoeken in je buitenwereld)?
En hoe kan ik het wegmaken of oplossen?
Of je wil je er helemaal niet mee bezig houden, je wil dat het er gewoon niet is.
In beide gevallen ga je ‘weg’. Niet willen voelen en in je hoofd gaan, halen je weg uit je lichaam.

 

Passend bij de nieuwe energie en wat zo hard nodig is, is bewust en liefdevol in je lichaam aanwezig zijn.

Er hoeft niks te worden opgelost.
Er hoeft niks weg.
Er hoeft niks geanalyseerd en met het hoofd begrepen te worden.

Als jij dit leest, is het onderdeel van je taak in dit leven om jouw lichaam en energie te gebruiken om licht, bewustzijn en aanwezigheid in die oude lagen te brengen.

 

Over het algemeen voel je je weer schoon, opgeruimd en licht van binnen, als er weer een stuk klaar is. 
Dit wordt weerspiegeld in je omgeving, o.a. je huis:
stuit je in jezelf op zware energieën en kom je er niet doorheen, dan zal ook je huis rommelig zijn of je ziet opeens en stoort je aan alles wat niet op orde is. Zolang de energie in jezelf uit evenwicht voelt, zal je meestal je huis ook niet opgeruimd en netjes krijgen. Of het kost je veel energie, omdat je tegen de stroom in gaat, die jou dieper naar binnen wil brengen om eerst daar op te ruimen. (In plaats van de ‘rommel’ in je huis, kan je je ook bewust worden van oneffenheden in relaties.) 

Meestal is het zo dat wanneer het werk in energie, innerlijk, is gedaan en je ook deze shift weer bent doorgegaan, alles om je heen ook weer op orde, in evenwicht komt.

Binnen no-time is je huis dan weer schoon en netjes. Vaak heb je achterstallige klusjes, waar je al lang tegen aan liep te hikken, dan opeens zonder moeite af, vind je oplossingen waar je eerder nog niet op was gekomen, creativiteit en inspiratie stromen weer of bepaalde relaties verlopen opeens weer soepeler. 

Velen van ons hebben de afgelopen (tientallen) jaren veel innerlijk energiewerk verricht en zijn al diepe oude stukken doorgegaan. Zeker de laatste jaren maken we shift na intense shift door. Laag na laag ruimen we energetisch op. 

Als er in jou ook diepe oude stukken van zwaarte, pijn, angst en verdriet worden aangeraakt:
Door de oorzaak buiten jezelf te leggen, maak je jezelf klein en geef je je kracht uit handen. 
Blijf aanwezig! 
Neem verantwoordelijkheid voor wat er zich in jou aandient. 
Dat maakt vrij en geeft kracht.

Je kan jezelf zien als een vat, een kanaal, waardoor oude energie afgevoerd wil worden. Dit is deels een persoonlijk / ziels proces, maar tegelijkertijd ben je in dienst van het geheel en transformeer je collectieve energieën. Door te denken dat het alleen van jou is, maak je jezelf kleiner dan je bent.

Door je weer te beseffen dat jij onderdeel bent van en verbonden met het grotere geheel, breng je jezelf terug bij je ware grootte en wie jij werkelijk bent: een kosmisch wezen met kosmisch bewustzijn, die in dit leven in deze bijzondere tijd, bijdraagt aan waanzinnige groei in bewustzijn.

Jouw bijdrage is licht en bewustzijn te brengen op de meest donkere plekken, te beginnen bij jezelf. Van daaruit verspreidt het zich vanzelf verder. Je kan pas werkelijk licht delen, als je de donkere plekken in jezelf onder ogen komt.

Het is aan jou om jouw route, jouw pad, jouw manier te vinden om licht en bewustzijn te brengen in en door de oude lagen heen. Door het ontdekken van jouw pad, open je ook een energetische weg voor anderen. Het delen over jouw pad kan voor andere mensen weer steun en inspiratie zijn.

 

Shine bright 

 ♥ Lea

Is deze audio/meditatie misschien iets voor jou?

IBAN reknr. NL78 INGB 0002 9574 07
KvK: 09199936

© Lea van der Eem ~ Helder Bewustzijn

Volg mij op Facebook