Hoe kan je je openen om meer te ontvangen

door | april 2019

In vele levens op aarde zijn we ondergedompeld in de verdichte energievelden. Lang zijn we vergeten wie we zijn. We hebben ons vol laten lopen met energieën van een lagere frequentie dan ons wezen en hebben ons aangepast aan onze omgeving. Dit was onderdeel van onze opdracht.

Ergens hadden we wel een vage herinnering van onze taak om licht te brengen. Vanuit die herinnering zijn we gaan geven en geven, net zolang tot we leeg en uitgeput achterbleven.

Dat was het moment waarop je wakker kon gaan worden, ontwaken, en stappen zetten uit die verdichte velden.

Stapje voor stapje groeit ons bewustzijn, maken we ons los van de oude energieën en herinneren we ons meer van het licht en wie we zijn. We beseffen ons, meer dan ooit, dat we hier zijn om een taak uit te voeren, maar ook mogen genieten en ontvangen. Ontvangen om onszelf weer te vullen en op te laden, om van daaruit het licht te kunnen ZIJN, op de aarde, belichaamd licht.

Toch zijn die oude patronen van teveel geven, onszelf en ons licht weggeven, diep ingesleten en dragen we hier nog meer van mee dan wij ons bewust zijn.

 

Welke patronen houden ons nog af van werkelijk ontvangen?

Leven in je hoofd

Door veel in je hoofd te leven, onttrek je energie uit je lichaam. Je bent daar niet aanwezig. Er is een leegte. Alles wat er wèl naar je toekomt, zal in die leegte verdwijnen.

Je kan niet ontvangen, als je niet voelt in je lichaam.

 

De doe-modus

Ook als je veel in de doe-modus bent, aangestuurd door je hoofd of wat er van buitenaf van je gevraagd wordt, kan je niet echt ontvangen. Als je acties niet voortkomen uit de verbinding met jezelf, ben je afgesloten van de natuurlijke stroom van jouw energie, maar ook van de energie die naar jou toe wil komen. Je bent afgesloten om te ontvangen.

 

Meedragen van oude energie

Als gevoelig mens en lichtwerker ben je van nature geneigd geweest om de zwaardere, donkere en verdichte energieën uit je omgeving in jouw systeem op te nemen en te gaan dragen. Dat was jouw manier om jouw omgeving te helpen ‘verlichten’.

Jij hebt jezelf gevuld of laten vullen met energieën van een lagere frequentie dan jouw wezen. Energie die voor jou helemaal niet fijn voelt, die jou zwaar en moe maakt en die jouw licht dimt. Dat is ook ontvangen, alleen niet wat je wil!

Je zou ook kunnen zeggen dat je weinig grenzen hebt of niet hebt geleerd je grenzen te stellen en te kiezen wat jij wel en niet in jezelf wil toelaten.

Omdat je al vol bent met de zware, oude energie, is er geen ruimte, geen openheid, om de fijne energieën, die overal om je heen overvloedig aanwezig zijn, te ontvangen. Dat, wat jij eigenlijk graag wil, kan jou niet bereiken.

 

Teveel geven

Als lichtwerker / gevoelig mens ben je gewend om je af te stemmen op wat de mensen om jou heen nodig hebben. Dit is iets wat je goed kan en wat je ongemerkt al vele jaren/levens hebt gedaan.

Het gaat hier niet zozeer om geven van materiële dingen, maar om energie geven. Geven vanuit de oude energie is eigenlijk weg-geven: van jezelf, jouw ruimte en energie, zodat jij leeg achter blijft.

Als jij voortdurend (weg) geeft en dus een naar buiten gerichte energiestroom hebt, kan er niets of minder jouw kant uit stromen.

Ook hier weer: als je jezelf weggeeft, ben jij er niet en zal je je leeg voelen.

 

Vergeten wie je bent

Omdat we door de aardse sluiers ons licht zijn vergeten, hebben veel lichtwerkers lang een laag gevoel van eigenwaarde gehad. Door dat lage gevoel van eigenwaarde ben je gewend om genoegen te nemen met veel minder dan er voor jou beschikbaar is en waarvan je diep van binnen altijd hebt gevoeld dat het mogelijk is.

  

Hoe maak jij je los uit deze oude patronen en kan jij jezelf openen om meer te ontvangen?

Bewustzijn is de basis van alle groei. Door je op diep energetisch niveau bewust te worden, kan je al het oude transformeren.

Je gaat meer ontvangen wat jij wil door:

* Aanwezig te zijn in lichaam, buik en bekkengebied.

* Oude energie met lage frequenties in jouw systeem op te ruimen om zo ruimte te creëren voor energie met hogere frequenties.

* Te stoppen met jezelf en jouw energie weg te geven en te starten met aanwezig zijn.

* Gebruik te leren maken van je onderscheidingsvermogen. Welke mensen, energie, situaties wil jij wèl en wat wil jij niet toelaten in jezelf en je leven?

* Je bewustzijn te verruimen en je open te stellen voor het nieuwe.

* Je te herinneren wie je bent: een wezen van licht. Zo groeit jouw gevoel van eigenwaarde en trek jij dat aan wat je diep van binnen wenst.

♥ Lea

Is deze audio/meditatie misschien iets voor jou?

IBAN reknr. NL78 INGB 0002 9574 07
KvK: 09199936

© Lea van der Eem ~ Helder Bewustzijn

Volg mij op Facebook