Helen van oude wonden rondom vrouw-zijn

door | oktober 2019

Oude patronen, energie en gedachten die je eerder in dit leven hebt overgenomen van je omgeving, liggen diep in jouw energiesysteem opgeslagen. Maar ook ‘imprints’ uit eerdere levens, collectieve velden en familievelden zijn in jouw systeem terug te vinden.

In deze tijd van enorme groei in bewustzijn, helen we laagje voor laagje oude energieën in verschillende thema’s. Ook het thema vrouw-zijn wordt hierbij aangeraakt.

 

Geschiedenis van onderdrukking van het vrouwelijke

Al lijken mannen en vrouwen hier in Nederland op dit moment in de tijd op gelijke voet te staan, toch is het nog niet eens zo heel lang geleden dat vrouwen geen stemrecht hadden, niet dezelfde opleidingen als mannen konden doen, thuis hoorden te zijn bij de kinderen en ondergeschikt waren aan de man.

Dit is maar een klein stukje uit een lange geschiedenis van onderdrukking en ontkrachting van de vrouw en het vrouwelijke. (Dit is geen oordeel over de man of het mannelijke, die heeft zijn eigen verleden en wonden.)

Ook al ben je dit niet bewust, deze geschiedenis ligt opgeslagen in jouw lichaam, energiesysteem en DNA en is van invloed op je huidige dagelijkse leven.

Veel van de thema’s die je als vrouw nu als ‘problemen’ ervaart, vinden haar oorsprong in vele vorige levens en vrouwenlijnen.

 

Groei in bewustzijn

In deze tijd van grote groei in bewustzijn, opheldering en verhogen van trillingsfrequentie, kunnen we, Godzijdank, steeds dieper afdalen in de wortel, de kern, van deze thema’s.

Op steeds diepere lagen komt er bewustzijn, wordt er licht gebracht in het donker, vindt heling plaats, wordt er in de 3D ruimte gecreëerd voor de energie van hogere dimensies en eigenen wij onze kracht weer toe.

 

Oude thema’s

Je kan pas met deze oude energieën aan de slag, als ze in je bewustzijn komen. De afgelopen maanden werd vanuit verschillende hoeken duidelijk gemaakt dat het tijd is om ook in dit thema, dieper op te ruimen.

Heb jij ook gemerkt dat er oude overtuigingen in jou naar boven kwamen?
Bijvoorbeeld de gedachten dat het heel normaal is dat een man meer geld heeft en verdient dan een vrouw en dat het voor een vrouw meer bijzonder is om ‘succesvol’ te zijn in de maatschappij en een goedlopend bedrijf te hebben, dan voor een man. Na alle groei en ontwikkeling die we hebben doorgemaakt, zit diep weggestopt vaak nog steeds het idee dat dit voor een man allemaal meer vanzelfsprekend is.

Of werd je misschien geconfronteerd met het gevoel mee te moeten doen in een maatschappij gebaseerd op oude mannelijke normen, terwijl dit tegen je gevoelens en behoeften ingaat?

Of voelde je je als vrouw niet gehoord, gezien en begrepen door een man?

Of voelde je je als vrouw door de zorg voor je kinderen beperkt in je mogelijkheden om zoveel tijd en aandacht aan je werk te besteden als je graag zou willen, terwijl de vader van de kinderen dit wel gewoon doet?

Dit soort oude energieën, gevoelens en overtuigingen horen niet bij wie jij in wezen bent, maar zijn verbonden aan iets dat groter is dan jezelf: aan vorige levens, collectieve velden en oude familielijnen.

 

Invloed van oude energie in je huidige leven

We realiseren ons vaak niet hoe diep de energie van de geschiedenis in ons ligt opgeslagen. Zolang jij deze in je draagt, blijft ze je beïnvloeden en ook ontkrachten.

Dit kan een reden zijn waarom je bijvoorbeeld weinig geld hebt, je eigen praktijk / bedrijf niet zo goed loopt als jij zou willen en je je niet gezien en gehoord voelt.

Vanuit de derde dimensie-energie ben je geneigd om te denken dat dit komt door je omstandigheden of de mensen met wie je omgaat. In de vijfde dimensie weet je dat je buitenwereld een weerspiegeling is van de energie die jij in je draagt. Wat jij in je draagt is niet per se wie jij in wezen bent.

Daar waar jij energieën met je meedraagt die je hebt overgenomen uit je omgeving, is er minder plaats voor jouw energie. Als jij er niet bent met jouw energie, geef je jouw licht / energie / kracht / waarde weg.

We zijn al een lange weg gegaan wat betreft helen van het vrouwelijke, maar mogen op nog diepere lagen het vrouwelijke, in zowel mannen als vrouwen, terugbrengen in haar kracht, in ere herstellen en weer heel en compleet laten zijn.

 

 ♥ Lea

Is deze audio/meditatie misschien iets voor jou?

IBAN reknr. NL78 INGB 0002 9574 07
KvK: 09199936

© Lea van der Eem ~ Helder Bewustzijn

Volg mij op Facebook