Familiekarma laten stoppen bij jou

door | augustus 2018

We maken nog steeds intense innerlijke processen door. We doorleven oude energie, patronen en gevoelens, schonen op en laten los. Ons bewustzijn groeit en groeit. Steeds meer ruimte is er voor het nieuwe; voor licht, liefde, vertrouwen, mogelijkheden en verbinding. De helingsreis van onze ziel gaat verder en dieper. Door de grote bewustzijnsgroei schijnt er ook steeds meer licht op de diepgewortelde thema’s van familiekarma.
Wat is familiekarma en hoe kan je dat helen?

 

Wat is karma?

Dit is mijn vereenvoudigde visie op karma:
Als ziel heb je de mogelijkheid om gedurende je aardse incarnaties bepaalde lessen te leren. Voor elke incarnatie wordt een lessenpakket samengesteld. Tijdens je vorige levens heb je al veel lessen doorlopen, ervaringen opgedaan en vorderingen gemaakt. Karma zijn de lessen die je al eerder voorgeschoteld hebt gekregen, maar nog niet hebt afgerond. Daarom komen deze lessen in dit leven terug, in de vorm van allerlei oefensituaties. Zo heb je de mogelijkheid om je verder te verdiepen in dit thema.

 

Leren in de dualiteit

In de dualiteit worden lessen vaak geleerd door een situatie te creëren van afwezigheid en gemis. Als je bijvoorbeeld wil leren wat onvoorwaardelijke liefde is, kom je niet in situaties waar dit volop aanwezig is, maar krijg je juist ervaringen op plaatsen waar die liefde niet is. En wil je leren wat het betekent om in je kracht te zijn, dan krijg je ervaringen in situaties waarin je je machteloos of ontkracht voelt. Door de afwezigheid van de energie van het thema dat in jouw systeem ‘aan’ staat, ga je hier naar op zoek.

 

Wat is familiekarma?

De specifieke lessen of thema’s die jij deelt met je ouders en voorouders, zijn je familiekarma. Deze lessen zijn diep in de energie van een familie verankerd.

Op het moment dat jouw ziel bekijkt welke lessen je aan zal gaan tijdens je volgende incarnatie, dan kies je een familie uit waarin jij jouw lessen goed zal kunnen oefenen. Dat is in een familie die dezelfde thema’s heeft als jij. Elke familie heeft zo zijn eigen thema’s die ‘aan’ staan. En elke generatie heeft de mogelijkheid om verder te groeien in het bewustzijn van die thema’s.

In een familie met bijvoorbeeld het thema eigenwaarde hebben veel familieleden een gebrek aan eigenwaarde. Door bij ouders te zijn voor wie dit een thema is en die daarin dus nog aan het leren zijn, groei je op in een omgeving waar de energie van eigenwaarde ontbreekt. Daardoor krijg jij dat gevoel niet of weinig mee en zal je zelf op ontdekkingsreis moeten gaan om te ontdekken en doorleven wat het hebben van eigenwaarde inhoudt. Dat staat hier heel kort en simpel omschreven, maar in de praktijk is dat een hele levensreis (en misschien wel meerdere!).

Familiekarma kan zich uiten in verschillende thema’s, bijvoorbeeld somberheid, eigenwaarde, angst, macht, schuld of grenzen. Maar het onderliggende thema is altijd hetzelfde: er is weggegaan bij liefde.

 

Duale assen

Elk leerthema kan je plaatsen op een duale as, van het ene naar het andere uiterste. Bijvoorbeeld van je machteloos en slachtoffer voelen naar heel krachtig zijn, van somberheid naar levensvreugde of van angst naar vertrouwen. Je ziel wil op alle plekken op zo’n as ervaringen opdoen. Iedere ervaring is waardevol en draagt bij aan jouw leerproces.

Aan elke as kan een extra dimensie worden toegevoegd: liefde. Bijvoorbeeld het thema grenzen kan je plaatsen op een as van helemaal geen grenzen naar heel strakke grenzen en regels. Als dit een thema is in een familie wordt door de generaties heen verschillende kanten hiervan belicht. Van gezinnen met zeer autoritaire ouders tot ouders met weinig tot geen aanwezigheid van grenzen en regels. De dimensie die hier uiteindelijk aan toegevoegd kan worden is liefde, of de verbinding met het hart. De les die in het thema grenzen geleerd kan worden is dat het eerst belangrijk is om je met jezelf te verbinden, met jouw hart en buik. Vanuit die verbinding kan je vanuit liefde grenzen stellen of juist vrijheid geven.
Als er liefde wordt toegevoegd kom je in een hogere dimensie.

 

Opgroeien in jouw familiethema’s

De energie waarin jij bent opgegroeid, heeft zich onbewust, genesteld in jouw energiesysteem. Als lichtwerker en gevoelig mens ben jij die energie met je mee gaan dragen. Je bent in die energie meegegaan en waarschijnlijk heb je deze lange tijd als waarheid gezien.
Je losmaken uit je familiekarma, de energie van jouw familie, is zacht gezegd een flinke uitdaging!

 

Je familiekarma stoppen

Het is belangrijk om te weten dat jij niet het karma voor je hele familie hoeft te helen. Ieder mens draagt de verantwoordelijkheid en zorg voor alleen zijn eigen helingsproces. Jij hoeft niemand anders te helen dan jezelf en alleen als jij dat wil. Je hebt hierin een vrije keuze.

Het enige wat jij kan doen bij het helen van familiekarma is het bij jou te laten stoppen. ’Tot hier en niet verder’. Je hoeft niet langer de onbewuste energieën van jouw familie met je mee te dragen. Jij mag stoppen met het willen helen van je familie en proberen hun bewustzijn te laten groeien. Dat is niet jouw taak.

Helen van je familiekarma heeft alles te maken met het vergroten van jouw bewustzijn. Jij mag de oude, zware, onbewuste energieën die je zo lang hebt meegezeuld van je schouders laten glijden en daarmee loslaten. Zodat jij steeds meer in je eigen energie en licht kan zijn.

In mijn eigen leven en tijdens het begeleiden van cliënten, heb ik gemerkt dat er bij het helen van familiekarma een aantal algemene lessen te onderscheiden zijn. Deze lessen kan je lezen in het vervolg op dit artikel Lessen in helen van familiekarma’.

 

 ♥ Lea

Is deze audio/meditatie misschien iets voor jou?

IBAN reknr. NL78 INGB 0002 9574 07
KvK: 09199936

© Lea van der Eem ~ Helder Bewustzijn

Volg mij op Facebook