Energienieuws: Kracht en onmacht

door | april 2021

Deze periode is ondersteunend om dieper in je kracht te komen.
Kracht in de betekenis van: weten wie je in wezen bent, stevig staan in jezelf en vertrouwen op wat er in jou is.

Daarvoor is het nodig dat de oude energie van onmacht, ontkrachting en ontkenning van wie jij bent, die nog in jou meegedragen wordt, in je bewustzijn komt.
Dit gebeurt door situaties en ontmoetingen in je dagelijkse leven, maar ook via bijvoorbeeld dromen en herinneringen.

Er kunnen opeens oude boosheid, pijn en verdriet naar boven komen, door situaties van al lang geleden (bijvoorbeeld in relatie tot je vader of moeder). Situaties waarin je je onbegrepen en niet gezien of erkend voelde in wie jij bent, en daarmee samenhangend een oud gevoel van eenzaamheid.

Dit kan onverwachts komen, misschien dacht je hier al lang klaar mee te zijn. Maar het dient zich krachtig en dringend aan: je kan niet doen alsof het er niet is, je kan er niet omheen: het is aan de orde om er nu iets mee te doen.

Je gaat duidelijker voelen waar, wanneer en bij wie je weggaat bij jezelf en dus uit je centrum en je kracht gaat.

Door hier naar te kijken vanuit je nieuwe, gegroeide bewustzijn, kan je weer meer begrip en inzicht krijgen in het thema ‘kracht – onmacht’.

Echte kennis en wijsheid krijg je door ervaringen te doorleven en dus te doorvoelen. Je mag de oude energieën, gevoelens, toelaten in je lichaam en omarmen met liefde en compassie voor de jij die zich eens zo verdrietig, eenzaam en onbegrepen heeft gevoeld.

Het zijn de moeilijkste, diepe stukken die nu aangeraakt worden en al je moed, kracht en alles wat je ooit hebt geleerd, mag worden verzameld om te ‘blijven’, niet weg te gaan in verhalen, beschuldigingen en dergelijke, maar aanwezig te zijn in je lichaam en alles te voelen wat zich daar aandient. Dit is niet een eenmalige actie, maar een doorgaand proces, dat zich steeds verder verdiept.
Zo breng je meer van jouw licht, kracht en energie ‘hier’ en word je meer heel in de diepste lagen.

Aan de ene kant word je deze periode bewust van waar je weer verder los kan komen van het oude (oude velden en karmische verbindingen), aan de andere kant krijg je ook prachtige bevestigingen van de enorme groei die je hebt doorgemaakt, kan je ervaren dat de verbinding met jezelf dieper is geworden, dat je meer aanwezig bent in je centrum en vaker spreekt en handelt vanuit jeZelf.

Ook dit gebeurt via situaties en ontmoetingen in je dagelijkse leven. Het wordt allemaal geregisseerd vanuit de wereld van Licht.

Alles wat zich in jou en je leven aandient is onderdeel van het omvangrijke proces van het vergroten van licht, liefde en bewustzijn.

Door je verder los te maken van de oude velden van onmacht, je klein voelen, weggaan bij jeZelf en ontkenning van wie je bent, ga je je op weer een dieper niveau herinneren wie jij in wezen bent, ga je weer dieper vertrouwen op wat er in jou is en sta je weer krachtiger in jeZelf…


♥ Lea

In afstemming op de actuele energieën en processen is op donderdag 22 april de lichtactivatie Kracht. 

MEER INFO / AANMELDEN

Is deze audio/meditatie misschien iets voor jou?

IBAN reknr. NL78 INGB 0002 9574 07
KvK: 09199936

© Lea van der Eem ~ Helder Bewustzijn

Volg mij op Facebook