Ankerpunt zijn voor de nieuwe energie Deel 2

door | mei 2020

De energie op aarde maakt voortdurend shifts door. Er komt nieuwe energie op aarde, de energiefrequenties stijgen, het algehele bewustzijn stijgt en de hoeveelheid licht neemt toe.

Om die nieuwe energie op aarde te kunnen ontvangen en verankeren, zijn er mensen die de taak op zich hebben genomen om ankerpunt te zijn.

Om wakker wordende ankerpunten begeleiding te geven, is mij gevraagd om informatie te delen over verschillende aspecten van ankerpunt zijn. In deel 1 van dit artikel lees je over wat een ankerpunt is en wakker worden als ankerpunt.

In dit tweede deel lees je over ankerpunt zijn en de verbinding met boven & aarden, overbelasting & zelfzorg, steun vanuit de lichtwereld, plannen & meestromen, uitdagingen en: Ben ik een ankerpunt?

 

Ankerpunt zijn, de verbinding met boven en aarden

Mensen die ankerpunt zijn hebben een sterke verbinding met ‘boven’ gehouden, omdat het hun taak is om die energie op aarde te brengen. Hier ligt ook meteen de uitdaging: door de sterke gerichtheid op boven, is de verbinding met het lichaam, de aarde en geaard zijn meestal iets wat ontwikkeld dient te worden. Leren hoe je de energie van boven kan aarden via je lichaam is onderdeel van je lessenpakket als ankerpunt. Het is essentieel om al die mooie hoge trillingen echt in je lichaam te dragen, om ze op die manier te kunnen verankeren op de aarde en bij te dragen aan het creëren van De Nieuwe Aarde.

Ankerpunt zijn, overbelasting en zelfzorg

Als ankerpunt ben je zeer waarschijnlijk in je leven vaak overbelast, uitgeput, overprikkeld, uit balans en onzeker geweest. Dit komt o.a. omdat je zo gevoelig, empathisch en open bent en makkelijk energie vanuit je omgeving overneemt.
Daarom is het zo belangrijk om goed voor jezelf, jouw energie en de verbinding met het goddelijke zorg te dragen.

Om als ankerpunt goed te kunnen functioneren is het van belang jezelf energetisch zo schoon en zuiver mogelijk te houden / maken. Kies bewust voor bezigheden, mensen, omgevingen en prikkels die energetisch niet belastend voor je zijn. Als jij je begeeft in of vol stopt met lage frequenties, dan breng je jouw trilling omlaag en verbruik je energie en aandacht om deze lage trillingen weer uit je systeem te zuiveren. Er is in jou dan geen ruimte om nieuwe energie te kunnen ankeren.

Voor mij zijn bijvoorbeeld tv, computer en internet vaak belastend. Ik kies hierin zorgvuldig wat wel en wat niet goed voor me is en stem hierbij af op wat nodig is in het moment.
Ook bij andere mensen zijn is vaak intensief, omdat de meeste mensen een wirwar aan onbewuste energieën bij zich dragen. Dus ook als het gaat om sociale contacten kies ik zorgvuldig. Voor mijn ankertaken en het helder houden van mijn energie is het nodig om veel tijd alleen door te brengen.

Als ankerpunt is het belangrijk om zorg te dragen voor wat jij nodig hebt om je taak met het meeste plezier, helderheid en gemak uit te kunnen voeren. Je mag je leven hier zoveel mogelijk op inrichten en kiezen voor dat wat voor jou voedend en trillingsverhogend is, bijvoorbeeld:

* Elke dag tijd alleen om in je eigen energie te kunnen zijn.

* Elke dag tijd voor je anker-taken, veel rust en ruimte.

* Energetische hygiëne: je veld schoon en opgeruimd houden, je energiekanalen steeds verder opschonen en openen.

* Bewust kiezen voor wat je wel en niet toestaat in jouw veld, energie, lichaam en leven. 

* Kiezen voor mensen, dingen en omgevingen met heldere, hoge frequenties. 

* Jezelf goed geaard houden, in je lichaam aanwezig zijn.

 

Ankerpunt zijn, plannen en meestromen

Als ankerpunt ben je zeer waarschijnlijk niet gelukkig met een strakke of volle agenda. Je zal merken dat het belangrijk is om veel vrije ruimte te hebben. Sowieso wordt er vaak dagelijks een beroep gedaan op je ‘ankertaken’. Dit is niet iets wat je er zomaar even bij doet, naast een heleboel andere dingen. Het vraagt veel van je aandacht, lichaam, energie en bewustzijn.

Het kan zijn dat je van tevoren voelt aankomen wanneer er veel van je gevraagd wordt als ankerpunt en je verwacht wordt beschikbaar te zijn. Het kan ook zijn dat je wordt overvallen door onverwachte downloads die op dat moment geaard willen worden. Dit kan alleen maar als jij helemaal daarvoor aanwezig bent en gaat niet of is veel zwaarder tijdens andere bezigheden.

Soms kan je door bewust aanwezig te zijn in je lichaam de nieuwe energie geleiden en ruimte geven en word je opeen zo moe, dat je wel ‘moet’ gaan slapen. Dat wordt zo begeleid vanuit de lichtwereld, als dit op dat moment de beste manier is om de energie via jou te verankeren.

Als ankerpunt maak je het voor jezelf veel fijner als je mee kan stromen met wat er in het moment van jou gevraagd wordt en flexibel kan zijn in wat specifieke energiedownloads nodig hebben om goed te kunnen geleiden.

 

Steun vanuit de lichtwereld

Je zal merken dat als je je bewust wordt dat je ankerpunt bent, je hierin ook ondersteunt zal voelen vanuit de lichtwereld. zij draagt bij aan het creëren van omstandigheden die voor jou voedend en steunend zijn. Als jij je ankertaken uit begint te voeren en op het pad van je ziel komt, wordt er door de lichtwereld voor je gezorgd wat betreft de dingen die je nodig hebt voor je aardse leven (bv. geld of een fijne woonplek).

 

Uitdagingen voor ankerpunten

Ankerpunten zijn verspreid over de hele aarde, zodat er in verschillende gebieden en doelgroepen ankerpunten zijn voor de nieuwe energie. Daardoor hebben ankerpunten een aantal gemeenschappelijke, maar ook van elkaar verschillende thema’s.

Zo ben ik naast ankerpunt ook moeder van drie tiener-dochters die over het algemeen flink in de oude wereld zijn ondergedompeld, hun ego aan het opbouwen zijn en vooral 3D ervaringen op willen doen. Dat is regelmatig ingewikkeld, omdat in deze situatie ook nog karmische lessen aanwezig zijn.  Maar ik ben niet voor niets op deze plek neergezet. Ik word uitgedaagd om ook in deze situatie licht te schijnen en mijn ankerpunt zijn telkens verder te ontwikkelen en verfijnen.

Elk ankerpunt heeft zijn eigen uitdagingen, specifieke plekken en thema’s waar meer licht mag schijnen.

 

Ankerpunt zijn en de lichtactivaties

Je zou kunnen zeggen dat een groot aantal van de mensen die regelmatig met de lichtactivaties (die door mij worden verzorgd) meedoen, in feite wakker wordende of al bewuste ankerpunten voor de nieuwe energie ‘in opleiding’ zijn. Via de activaties wordt je energie steeds verder opgehelderd, groeit bewustzijn, werk je aan je innerlijke proces… en leer je tegelijkertijd je lichaam, energie en bewustzijn te gebruiken om energie met hoge frequenties in je lichaam te ontvangen en verankeren.

  Ben ik een ankerpunt?

  Als jouw interesse zo was gewekt dat je tot hier bent gekomen met lezen, dan kan je ervan uitgaan dat jij een ankerpunt bent. Wanneer je je herkent in de woorden, resoneert met de energie in dit artikel en jezelf blij en licht voelt worden bij het idee dat jij een ankerpunt bent, dan ben je het ook. Laat je vertrouwen hierin maar op haar eigen tempo groeien.

  Het universum werkt zo: als jij er klaar voor bent, dan stuurt het informatie naar je toe waardoor je jouw ervaringen beter gaat begrijpen.  Informatie die naar je toekomt om jou te ondersteunen herken je bijvoorbeeld aan:

  * Een gevoel van blijdschap, je ziel jubelt van binnen.
  * Je krijgt bevestiging van wat je zelf al dacht.
  * Je voelt een soort opluchting, zwaarte valt van je af, je voelt je lichter.
  * Je voelt tintelingen in je cellen, je energie resoneert met de informatie.

  Neem jeZelf en jouw ankertaken serieus, vertrouw op wat je voelt, zorg goed voor jezelf en Shine Bright!

   

  ♥ Lea

  Is deze audio/meditatie misschien iets voor jou?

  IBAN reknr. NL78 INGB 0002 9574 07
  KvK: 09199936

  © Lea van der Eem ~ Helder Bewustzijn

  Volg mij op Facebook