Aarden is jouw licht belichamen

door | mei 2018

In deze bijzondere transformerende tijd kan steeds meer van jouw licht hier op aarde komen. Je ruimt oude energie en patronen op, zodat je steeds meer van jouw wezensenergie kan ontvangen. Jouw systeem went langzamerhand aan de hogere energiefrequenties en je kan steeds meer licht aarden, oftewel belichamen. Dat is waar het aardingsproces in deze tijd over gaat.

 

Sluiers

Toen jij als baby hier op aarde kwam, kon je maar een deel van jouw licht of wezensenergie met je meenemen. Er kwamen sluiers over jouw heldere bewustzijn. Tijdens je kindertijd ben je, gevoelig en open als je was, steeds meer van de grovere, hardere, zwaardere en minder bewuste energieën uit jouw omgeving, in jouw energiesysteem mee gaan dragen.

Gedurende een lange periode in dit leven heb jij je geïdentificeerd met deze energieën van strijd, angst, veroordeling, tekort, afgescheidenheid en slachtofferschap. Je dacht dat jij dit was. De verbinding met wie jij werkelijk bent, de verbinding met jouw licht was vertroebeld geraakt.

Dit is precies zo gegaan zoals het bedoeld was. In de ervaringen die je hebt opgedaan liggen de lessen besloten die jij op wilde doen.

  

Bewustwording

Stapje voor stapje mag jij je bewust worden van de oude energieën die je nog met je meedraagt. Deze energie laat zich zien als bijvoorbeeld gedachten, gevoelens, gedrag, lichaamshouding, de manier waarop je naar de wereld om je heen kijkt en woorden die je uitspreekt.

  

Losweken van identificatie met onechte delen

Een stap in bewustwording is ontdekken dat hoe jij in bepaalde situaties reageert eigenlijk helemaal niet past bij wie je werkelijk bent.

Je merkt bijvoorbeeld dat je in een bepaalde situatie boos, geïrriteerd, vanuit strijd of vanuit je klein en onzeker voelen, reageert. Als je een stapje terug doet en meer bij jezelf komt, voelt jouw reactie raar aan. Je reactie voelt ‘onecht’, alsof niet jij het was die zo reageerde. Alsof je ergens in werd getrokken, in een oud patroon of een bepaalde energie die eigenlijk helemaal niet bij jou hoort.

Als je dieper in jezelf voelt, merk je dat jij je veel milder, opener, vriendelijker en meer begripvol voelt, dan hoe je hebt gereageerd toen je in die situatie was. Ook kan het zijn dat je helemaal niet zo klein en onzeker bent als de situatie deed doen lijken.

Je hebt dan te maken met ‘onechte’ delen. Deze delen zijn energie die je in het verleden hebt overgenomen of gekopieerd van je omgeving (bijvoorbeeld je ouders, klasgenoten, familie, leraren of tv).

  

Confrontatie met oude patronen

Andere mensen kunnen jou ook duidelijk maken dat jij die oude energie nog met je meedraagt en wanneer je vanuit die ‘onechte’ (niet authentieke) energie leeft, handelt en reageert. Dus als jij niet in afstemming bent met wie jij werkelijk bent. Vaak word je hierin (bewust of onbewust) gespiegeld door gevoelige mensen, die dicht bij je staan. Soms worden deze oude, meegedragen energieën flink aangeraakt en opgeschud. Ook kan je met thema’s worden geconfronteerd waar je allang mee klaar dacht te zijn. Al met al kan dat allemaal behoorlijk confronterend zijn.

Ik word zelf regelmatig gespiegeld door mijn oudste dochter. Haarfijn voelt zij aan wanneer wat ik doe, zeg en uitstraal niet in afstemming is met wie ik werkelijk ben. Zij spiegelt mij bij alles wat niet komt vanuit diepere verbinding met mijzelf en waar ik reageer vanuit oude patronen en energie die ik in mijn kindertijd heb gekopieerd van mijn omgeving. Zij is nu vijftien en vaak behoorlijk pittig in haar uitingen. Het vraagt veel bewust aanwezig zijn om me gewaar te worden van al deze momenten en onder ogen te zien dat ik nog veel meer ‘ouds’ met me meedraag dan ik me bewust was : -).

 

Je lessen filteren

Alles wat je meemaakt heeft betekenis. Elke ervaring is waardevol en draagt lessen in zich. Ook en misschien wel juist in moeilijke confrontaties zijn lessen verborgen. Want dan wordt er iets op een dieper niveau in jou geraakt.

Stapje voor stapje mag jij de oude energieën gaan herkennen als niet-jij. Dan komt er ruimte om de lessen uit de door jou opgedane ervaringen te filteren. Je bent hier in dit leven op aarde om álles te ervaren, ook energieën van strijd, veroordeling, tekort, onzekerheid en angst. Alles wil volledig doorvoeld worden. Pas als jij het helemaal tot in de diepte hebt doorvoeld en van alle mogelijk invalshoeken hebt bekeken en ervaren, dan pas heb je alles rondom dat thema kunnen leren.

Als jij word geconfronteerd met thema’s waarvan je dacht er klaar mee te zijn, weet dan dat je niets verkeerd doet. Het hoort erbij. Je bent ‘gewoon’ nog meer bewustzijn aan het creëren. Blijkbaar was er nog een laag dieper te gaan of een andere invalshoek te ervaren.

Wees vooral heel mild en lief voor jezelf in dit proces. 

 

Herinneren wie je bent

Door de groei van jouw bewustzijn en het herkennen van oude energie, maak je je los van je identificatie met onechte delen. Steeds minder hoef je die niet-passende energie met je mee te dragen. Daardoor komt er meer ruimte in jou om de verbinding met jezelf te herstellen. Ruimte om te herinneren wie je echt bent. Ruimte om steeds meer de energie te ontvangen die jij in wezen bent. Jouw ware energie bestaat uit licht, liefde, vertrouwen, overvloed, verbinding en vrijheid. Voel maar de energie die met deze woorden meekomt.

 

Aarden is een voortgaand proces

Aarden is niet iets wat je eenmalig doet en wat dan geregeld is. Aarden is ook niet een techniek, een visualisatie of een trucje die je leert en dan elke keer opnieuw kan toepassen. Net zoals je hele leven en bewustzijnsgroei een proces in ontwikkeling zijn, zo is dat ook met jouw licht aarden. Dat is een omvangrijk proces, het proces van je leven.

Stapje voor stapje word jij je bewust, ruim je oude delen op en groei je. Stapje voor stapje kan je energie met meer bewustzijn en een hogere trillingsfrequentie ontvangen. Omdat die energie elke keer nieuw is, is het telkens opnieuw ontdekken hoe je om kan gaan met die energie. Manieren die eerder goed werkten, voldoen soms opeens niet meer bij de lichtere energieën.
Op sommige momenten heb je de nieuwe energie geïntegreerd en voel je je dicht bij jezelf, stabiel en geaard. Op andere momenten word je weer door elkaar geschud omdat het tijd is dieper te gaan in het loslaten van oude patronen en energie. Dan kan je jezelf opeens niet meer vinden en voelt alles weer wiebelig en ontaard.

 Daarbij is het ook een unieke ontdekkingsreis. Wat voor mij wel werkt, hoeft voor jou helemaal niet goed te zijn. Het is belangrijk bij elke nieuwe groei voor jezelf goed te voelen wat resoneert met jou en wat jij nodig hebt om om te gaan met alles wat er in jou gebeurt.

 

Aarden is jouw licht belichamen

Aarden is dus niet iets ‘doen’, maar gaat veel meer over loslaten van alles wat niet bij jou hoort. Dan komt er ruimte in jou om de energie die jij in wezen bent te ZIJN en te laten stromen. Ruimte om met jouw lichte energie jouw lichaam te bewonen en daarmee jouw licht te aarden in en met jouw aardse lichaam.

Dat is de taak die jij op je hebt genomen voor dit leven: jouw licht hier op aarde te belichamen.

 

 ♥ Lea

Is deze audio/meditatie misschien iets voor jou?

IBAN reknr. NL78 INGB 0002 9574 07
KvK: 09199936

© Lea van der Eem ~ Helder Bewustzijn

Volg mij op Facebook