Aanwezig zijn in je lichaam: Sleutel in transformatietijd

door | januari 2019

Aanwezig zijn in je lichaam is de sleutel om stabiel en rustig te blijven staan in deze intense transformerende tijd, waarin de energieën versneld, soms in razend tempo, om en door jou heen bewegen.

 

Aanwezig zijn bij al je gevoelens

De sleutel tot meer aanwezig zijn in je lichaam, is vanuit liefde aanwezig zijn bij àl je gevoelens. Alles mag er zijn: pijn, angst, verdriet en onmacht.
Zonder te hoeven oordelen en analyseren en zonder iets te willen veranderen of oplossen. Je mag erkennen wat er in jou is en dat liefdevol welkom heten en ruimte geven.

Daardoor ontspant verharding,
komt er ruimte in verdichting,
breng je licht in het donker
en kan liefde ontdooien wat eerder bevroren was.

Dit maakt dat de energie in jouw lichaam weer kan gaan stromen.

Door deze stroming komen oude energie, trauma’s en emoties die lang opgeborgen hebben gezeten vrij en kunnen worden opgeruimd.

 

De reis naar jezelf

De reis die wij aan het maken zijn, kent maar één richting: de weg naar binnen, naar je hart en buik. Tijdens deze reis staat één vraag telkens weer centraal: Wat brengt mij dichter bij / dieper in mijzelf?

Want daar, in jouw lichaam en jouw energie, zijn de antwoorden op al je andere vragen te vinden. En daar, in jezelf, vind je liefde.

Het vermogen om diep in jezelf te voelen en hierop te vertrouwen, is een bron van grote kracht en geeft een stabiele basis in deze tijd van snelle verandering.

 

Veel oude pijn bij lichtwerkers

Juist in de mensen die al vele jaren bezig zijn zich innerlijk te ontwikkelen en hun bewustzijn te laten groeien, de lichtwerkers, ligt veel oude pijn opgeslagen. Naar binnen gaan, de weg vinden naar die  pijn toe, is vaak nog een moeilijke weg voor velen.

Weggaan bij je pijn, je aandacht richten naar buiten, vinden dat de buitenwereld deze pijn veroorzaakt en daar de schuld leggen, is een pad dat door onze voorouders lang is gelopen en daardoor ontzettend diepe sporen heeft.

  

Het nieuwe pad

Herkennen dat de persoon die jouw pijn raakt niet de veroorzaker is, maar slecht een trigger, is een relatief nieuw pad, nog door weinig mensen echt bewandeld. Het is ook een moeilijk pad. Het vraagt moed en kracht om het donker in jezelf onder ogen te zien en om aanwezig te blijven bij de pijn die je zo lang hebt meegedragen.
Toch is dat de enige weg naar heel-zijn en liefde.

Als jij dit leest en voelt wat ik bedoel, weet dan dat wij samen dit nieuwe pad breder, steviger en makkelijker begaanbaar aan het maken zijn. Gewoon, omdat wij elke gelegenheid van ons geraakt voelen, aangrijpen om dieper in onszelf te voelen en daar meer licht te schijnen.

Zo zijn we steeds meer aanwezig in ons lichaam, staan we steviger en verlichten het pad voor onszelf en anderen.

 

We doen het samen!

Shine on!

 ♥ Lea

Is deze audio/meditatie misschien iets voor jou?

IBAN reknr. NL78 INGB 0002 9574 07
KvK: 09199936

© Lea van der Eem ~ Helder Bewustzijn

Volg mij op Facebook